Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Ny el-lastebil på plass

Ny el-lastebil på plass

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

Nylig fikk Posten overlevert sin andre elektriske 18-pallers lastebil. Denne modellen ble levert av Scania, og skal brukes i ulike deler av landet. Først ut er Fredrikstad, som vil bruke den til distribusjons i byene i Østfold. Når vinteren kommer, er det et mål om å få testet bilen et sted der det er ordentlig kaldt. 

– Vi ønsker å teste teknologien i ulike byer med ulike driftsoppsett, ulik demografi, temperatur og værforhold. Det er også et poeng å teste biler fra ulike produsenter for å få et godt overblikk over hva som vil være viktig for oss fremover ved valg av teknologi, sier Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør Nettverk Norge.

HØR
Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør Nettverk Norge i Posten.

Bilen fra Scania har et større batteri og dermed lengre rekkevidde enn den som nylig ble levert fra MAN. Denne bilen er to-akslet, og har derfor en noe lavere tillatt totalvekt enn bilen fra MAN.

Godt tilskudd

Lastebilen fra Scania blir et godt og grønnere tilskudd i en stadig mer fossilfri kjøretøypark. Fra før har Posten og Bring over 1000 elektriske kjøretøy, hvorav fire er lastebiler. Nylig ble det kjøpt inn en containerbil på flytende biogass, og fra før av har konsernet også en som går på komprimert gass.

– Vi ønsker å knytte bred erfaring til bruk av ulik teknologi slik at vi er godt forberedt og tar de riktige valgene fremover. På den måten blir vi den grønneste logistikkaktøren – samtidig som vi sikrer en bærekraftig økonomisk utvikling, sier Hans-Øyvind.

Scania3