Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Møtte mentorene

Møtte mentorene

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

Mentor_6

Stemningen var god og spørsmålene mange da 15 innvandrerkvinner møtte sine mentorer for første gang. Det skjedde i Posthuset tirsdag 23. oktober.

På programmet sto innledning ved programansvarlig Sharmin Ahmed, presentasjon fra samarbeidspartner LIN (organisasjonen Likestilling, Inkludering og Nettverk) samt info fra AOF som sørger for norskkurs.

Mentor_3

Har utdannelse, mangler jobb

Kvinnene som er tatt opp i kull 5 av Postens Mentorprogram for arbeidsledige innvandrerkvinner har ulik bakgrunn og erfaring, men felles for alle er utfordringene med å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

– Mange har topp utdanning fra hjemlandet, men sliter med å få en relevant jobb i Norge, sier Sharmin.

Gjennom mentorprogrammet får de en samtalepartner ansatt i Posten Norge, som de kan diskutere og sparre med, og stille spørsmål om hvordan arbeidslivet fungerer i Norge.

Verktøy og nettverk

– Det er ikke et program som skal sikre deltakerne jobb, men det skal forhåpentligvis gi kvinnene verktøy, nettverk og selvtillit til å komme seg videre, sier Sharmin.

I løpet av de seks månedene programmet varer skal kvinnene og mentorene møtes jevnlig, både en til en og sammen i den store gruppa.