Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Hele Norges mormor på frimerker til jul

Hele Norges mormor på frimerker til jul

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

vestly frimerke

I år utgir Posten to frimerker med motiver fra Anne-Cath Vestlys barnebøker om Mormor og de åtte ungene. Frimerkene er basert på Johan Vestlys kjente tegninger og viser mormor i akebakken og huset i skogen.

– Vi har ønsket å ære Anne-Cath. Vestly med en frimerkeutgivelse og blant hennes populære barnebokfigurer har vi valgt ”Mormor og de åtte ungene”, sier Halvor Fasting, frimerkedirektør i Posten Norge AS. 

Julebroderi

I tillegg utgir Posten to julefrimerker med temaer fra tradisjonsrike julebroderier. På denne måten bidrar Posten til å hylle broderiet som kunstform og juletradisjon.  Julefrimerkene viser broderier med ”Geitebukk av halm” og ”Lysestake og misteltein”.

10 millioner frimerker til jul

Det pleier å være rift om julefrimerkene. Frimerkedirektør Halvor Fasting regner med at hele opplaget på ca. 10 millioner frimerker blir revet bort før julen ringes inn.

– Vi startet ikke med julefrimerker før i 1971, men julefrimerkene har blitt en kjær tradisjon for Posten. Det blir alltid litt ekstra omtanke og flid i produksjonen av disse merkene, sier han. 

Årets julefrimerker kommer i salg fra mandag 15. november.

Håndskrevet hilsen

Tradisjonen med å skrive julekort og julebrev er fortsatt populært selv om det i dag finnes mange nye digitale kommunikasjonsmuligheter.

– Vi opplever at folk holder fast ved tradisjonen med julekort. En håndskrevet julehilsen viser omtanke og oppleves som mer personlig enn sms og e-post, sier Fasting.