Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Rekordhøy netthandelsvekst

Rekordhøy netthandelsvekst

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

Veksten inetthandelen var fire ganger så høy som i butikkhandelen, viser en analyse som Posten Norge AS og Distansehandel Norge har fått utarbeidet.

- Nordmenn er nå langt mer erfarne når de handler fysiske varer på nett. De er også langt tryggere på at betaling og levering er sikkert. Til sammen betyr det rett og slett at den enkelte handler mer, sier konserndirektør Gunnar Henriksen i Posten Norge.

Han forteller at også nettbutikkene er blitt langt mer profesjonelle:

- Norske nettbutikker er gir kundene en god kjøpsopplevelse gjennom velfungerende kundeservice og oppfølging, utdyper Henriksen.

Prognoser for første halvår 2014 viser at netthandelen opplever en nærmest eksplosiv vekst. Økningen er på nærmere 20 prosent fra januar til juni i år.

- Denne økningen er overraskende stor, og svært gledelig for alle som jobber med netthandel, sier Henriksen.

Sportsbransjen øker mest

Enkelte bransjer gjør det bedre enn andre. Blant vekstvinnerne er det kategorien møbel og interiør som øker mest med over 27 prosent. Også sport- og fritid, sammen med data, lyd og bilde har en sterk oppgang.

- Nettsalget av sport og fritidsutstyr har vokst med imponerende 80 prosent de siste fem årene, sier daglig leder Gerhard Anthun i Distansehandel Norge.

Han peker på én viktig årsak til den akselererende veksten:

- Kompetansenivået heves stadig. Store, seriøse bedrifter med mange år innenfor tradisjonell varehandel, etablerer seg på nettet og henter medarbeidere og kunnskap fra allerede veletablerte nettbutikker, forklarer Anthun.

Fakta om rapporten

Analysen er basert på SSBs terminvise omsetningsstatistikk fra varehandelen samt innhenting av tall fra bedrifter som ikke registres som postordre/nettbutikk hos SSB og er utført av Kvarud Analyse for Posten Norge AS og Distansehandel Norge.