Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv ​Posten gratulerer Edvard og May-Britt Moser

​Posten gratulerer Edvard og May-Britt Moser

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

posten-gratulerer-edvard-og-may-britt-moser-416069.jpg
Edvard og May-Britt Moser var veldig fornøyd med frimerket som er gitt ut med deres Nobelpris-vinnende forskning som tema. Til høyre Postens frimerkedirektør Halvor Fasting. Foto: Ole Martin Vold

Posten gratulerer Edvard og May-Britt Moser med åpningen av Alzheimer-forskningssenteret i Trondheim denne uken. Nylig fikk Nobelpris-vinnerne også se frimerket hvor motivet er basert på deres forskning.

Frimerket ble gitt ut i forbindelse med Forskningsdagene tidligere i høst, men på grunn av koronasituasjonen kunne ingen av de to delta der. Derfor ordnet Posten en spesialvisning på NTNU i Trondheim.

Frimerket viser «hjernens GPS» - nettverket av celler som gjør det mulig for oss å finne fram. Det var forskning på dette som ga Edvard og May-Britt Moser Nobelprisen i medisin. Den samme forskningen danner grunnlaget for arbeidet som skal skje på det nye K. G. Jebsens senter for Alzheimers sykdom ved NTNU. Edvard Moser leder arbeidet ved senteret, med May-Britt Moser som nestleder.

Begge vinnerne var overveldet og stolte over frimerket som er utgitt. Edvard kunne også avsløre en fortid som ivrig medlem av Hareid frimerkeklubb. Da ante han selvsagt ingenting om at han selv i fremtiden skulle bidra med motiv til et frimerke.

Frimerket er ett av to som i 2020 ble første utgivelser i serien «Forskning, innovasjon og teknologi». Det andre frimerket viser ultralydteknologi for hjerteundersøkelser utviklet av GE Vingmed Ultrasound i Horten.

Se video fra lanseringen her.