Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Posten med døgnåpne pakkebokser på 1000 steder

Posten med døgnåpne pakkebokser på 1000 steder

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

posten-med-doegnaapne-pakkebokser-paa-1000-steder-3150627.jpg
Odd Roger Tiller, regiondirektør for Posten i Midt-Norge prøver de nye pakkeboksene utenfor Coop på City Lade i Trondheim. Posten har i disse dager satt ut selvbetjente pakkebokser på 1000 steder i Norge

Store pakkevolum har ført til at Posten har etablert mange flere utleveringssteder. Det siste året har det blitt satt ut pakkebokser over hele landet hvor kundene kan hente pakker hele døgnet. I Trondheim ble det i går markert at Posten har plassert ut pakkebokser på over 60 steder i byen - og at Posten i disse dager har pakkebokser på 1000 ulike steder i Norge.

- Det siste året har vi etablert 50 nye betjente utleveringssteder og satt ut pakkebokser på 1000 ulike steder. Vi har nå passert 2660 steder hvor kundene kan hente pakker i Norge. Posten skal være lett tilgjengelig og det skal være fleksibilitet i måten kundene kan hente pakker på. Vi ser at de selvbetjente pakkeboksene på kort tid har blitt et populært og viktig supplement til våre betjente utleveringssteder, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten.

Totalt er det utplassert pakkebokser på 63 steder i Trondheim og Posten har til sammen 107 utleveringssteder i byen når vi tar med Post i butikk og andre betjente utleveringssteder. I Trondheim består 72 prosent av Postens bilpark av elektriske kjøretøy og det er disse som leverer pakkene til byens pakkebokser. I løpet av første halvår 2022 vil alle Postens former for pakkeleveranser i Trondheim skje med elektriske varebiler.

Pakkeboks velges som utleveringsalternativ når man handler på nettet. Når pakken skal hentes bruker kundene Posten-appen på mobilen for å åpne luken.

– Erfaringen så langt viser at over halvparten av pakkene i pakkeboksene blir hentet av kundene allerede det første døgnet, sier Wille.

Under førjulstiden i fjor ble det håndtert rekordstore mengder med pakker og årets juletrafikk ligger på omtrent samme nivå. Det er store mengder med pakker på vei ut til landets utleveringssteder og Posten oppfordrer alle til å hente pakker raskt når de får hentemelding.

Posten har planer om å sette ut flere pakkebokser i 2022.