Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Posten utsteder grønne obligasjoner

Posten utsteder grønne obligasjoner

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

posten-utsteder-groenne-obligasjoner-3145254.jpg
Posten er den første nordiske logistikkaktøren som utsteder grønne obligasjoner. - Vi er villige til å investere stort for å nå klimamålene og ha tempo i klima- og miljøarbeidet, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten

Posten-konsernet har besluttet å utstede grønne obligasjoner for 1 milliard kroner for å intensivere arbeidet med klimakutt i tråd med Parisavtalen.

- Vi er den første nordiske logistikkaktøren som utsteder grønne obligasjoner. Konsernet har som mål å være best på bærekraftig verdiskapning og har en ambisiøs klima- og miljøstrategi. Vi er villige til å investere stort for å nå målene og for å ha tempo i klima- og miljøarbeidet, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten.

Med denne utstedelsen forplikter Posten seg til å investere 1 milliard kroner i grønne prosjekter. Det setter en tydelig retning for konsernet. Hvilke prosjekter som anerkjennes som grønne er tydelig definert i Postens grønne rammeverk og støtter opp under konsernets miljøstrategi. For de grønne prosjektene som finansieres vil Posten rapporteres hvilke miljøeffekter investeringene har gitt.