Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Landets største postterminal dobler kapasiteten for småpakker

Landets største postterminal dobler kapasiteten for småpakker

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

landets-stoerste-postterminal-dobler-kapasiteten-for-smaapakker-3107109.jpg
Østlandsterminalen, landets største postterminal, bygges ut og vil ved ferdigstillelse doble dagens kapasitet av småpakker

Posten har aldri levert flere pakker til nordmenn enn hva som har blitt gjort det siste året. Posten forventer høye volum av pakker i årene fremover og har nå besluttet å bygge ut Østlandsterminalen og doble kapasiteten for småpakker.

- Vi tror veksten i pakker vil fortsette og spesielt pakker fra netthandelen. Vi starter nå arbeidet med å øke kapasiteten ved Østlandsterminalen. Når arbeidet er ferdig vil vi ha dobbelt så stor kapasitet som vi har i dag og kunne håndtere rundt 800.000 småpakker i døgnet, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Landets største postterminal som ligger på Lørenskog utenfor Oslo har i dag Nord-Europas største sorteringsmaskin for småpakker. Denne multisorteren skal nå bygges ut ytterligere for å håndtere den økende mengden med småpakker som primært leveres i postkassen. Det er samtidig besluttet at Østlandsterminalen skal utvides med 6000 kvm fra dagens areal på 76 500 kvm. Arbeidet skal være ferdigstilt i løpet av de to neste årene.

Veksten i pakker fra netthandelen har vært på 58 prosent siste 12 måneder, pr første kvartal