Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Bring investerer i teknologiselskapet Crossborderit

Bring investerer i teknologiselskapet Crossborderit

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

bring-investerer-i-teknologiselskapet-crossborderit-3085400.jpg
Bring går inn på eiersiden i det svenske teknologiselskapet Crossborderit

Bring, en del av Posten Norge, går inn på eiersiden i det svenske teknologiselskapet Crossborderit (CBIT) som besitter viktig teknologi som forenkler toll- og avgiftbehandlingen ved internasjonal handel

Andre investorer som deltar er blant annet Per Victor - grunnlegger av Firstvet, Clover Hill Holdings LTD. og MEI Invest.

Crossborderit (CBIT) tilbyr en SAAS løsning innen global e-handel som håndterer toll og avgifter ved kjøpstidspunktet - forhåndsbetalte tollavgifter (Delivered Duty Paid, DDP). Uavhengig av operatør skaper CBIT en API-løsning som kobler transportører, e-handlere, betalingsaktører og mottaker sammen. Resultatet er en totalløsning som gir betaling av skatter og avgifter ved kjøpstidspunktet, minsker usikkerhet hos kjøperen om totalpris og bidrar til raskere leveranser.

Med Brexit øker utfordringene innen toll og avgiftsbetaling ytterligere og i kombinasjon med den kommende fjerningen av lavgrenseverdi i Europa (1 juli) forventes det å legge ytterligere stort press på post- og logistikkselskaper når større volum sammenlignet med i dag skal begynne med fortolling.

- Crossborderit (CBIT) tilbyr en enkel løsning for post- og logistikkselskaper som vi tror vil forenkle og løse et smertepunkt i global handel – og gjøre internasjonal handel enklere, sier Siri Marie Hagen, Direktør i Bring Ventures.

- Vi er glade for å få et så fremtidsrettet selskap med bred kompetanse innen post- og logistikkområdet som Bring (Posten) inn på eiersiden. Vi ser frem til et sterkt og tett samarbeid og bli en del av deres økosystem, sier Damon Baca, medstifter av CBIT.

- CBITs løsning er et sterkt signal til post- og logistikkaktører om at den kompliserte prosessen ved innkreving og betaling av avgifter for e-handelsforsendelser er utfordrende, men løsbar, sier Damon Baca.

CBIT retter seg mot postselskaper, kurerselskaper, e-handelsaktører og alle som distribuerer produkter innen EU med IT-løsninger som skal forenkle transaksjonsprosesser og forbedre kjøpsopplevelsen.

Det er et sterkt team bak CBIT med mye kompetanse innen global handel, skipsfart og toll- og avgiftshåndtering.

Gründere:

Marcus Oliveira http://globaltradepro.com/marcus/

Peter Jacobsson http://globaltradepro.com/peter/

Damon Baca http://globaltradepro.com/damon/

www.crossborderit.com