Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv ​Brev og pakker rammes av vekterstreik - oppdatert 15. november

​Brev og pakker rammes av vekterstreik - oppdatert 15. november

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

brev-og-pakker-rammes-av-vekterstreik-3050737.jpg
Pakker og brev fra Tromsø og Bodø rammes av vekterstreik.

OPPDATERING 15. NOVEMBER: 

  • Bortsett fra 30. november vil Posten hver dag kunne sende minst ett postfly med brev og bedriftspakker fra Tromsø til Oslo. Det er færre avganger enn hva vi har i en normal situasjon, men med minst en daglig flyavgang har vi tilgang på en fast og rask forsyningskorridor fra Tromsø til Oslo.
  • Avganger med postflyet fra Bodø til Oslo har samme status og alle flyavganger fra Tromsø til Svalbard blir fortsatt berørt, men det er funnet løsning for forsyninger av medisiner til Svalbard.
  • Denne pressemeldingen vil bli oppdatert ved endringen så lenge det er nødvendig.


Vektere som gjennomfører sikkerhetskontroll av brev og pakker som sendes med Postens fly fra Tromsø og Bodø er tatt ut i streik. En rekke avganger blir berørt med den konsekvens at Posten ikke kan laste flyene med sendinger ut fra Tromsø og Bodø. Samtlige flyavganger til Svalbard blir berørt.

- Vekterstreiken innebærer at post og bedriftspakke ekspress til en rekke ulike flyavganger fra Tromsø og Bodø ikke blir skannet og kan lastes inn på flyene. Konsekvensen av dette er at det vil oppstå forsinkelser på post og pakker ut fra terminalene og dermed få store konsekvenser for postgangen i Nord-Norge og Svalbard. Vi går nå inn i en periode med svært høy aktivitet med nett- og julehandel. Med pandemisituasjonen vi står i, vil netthandel, ekspress- og viktige bedriftspakker være svært viktig for innbyggerne, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten Norge.

Den mest alvorlige konsekvensen, dersom streiken gjennomføres, er at medisiner og andre varer til Svalbard ikke kommer frem i perioden 16.11.20 -30.11.20. Postens eget fraktskip har anløp i Longyearbyen bare hver 10. dag. I tillegg er konsekvensen at biologiske sendinger, medisiner og prøver til Oslo og Finnmark kan bli kraftig forsinket.

Posten har en rekke kunder med viktige samfunnsfunksjoner som blir rammet av streikeuttaket. De er sammen med myndighetene varslet om situasjonen. Det er søkt NHO om dispensasjon, men den er ikke innfridd.

Streiken vil bli merkbare fra mandag 16. november, dette er første dagen hvor ingen flyavganger vil ha med seg post eller pakker fra Tromsø. Tirsdag 17. november vil det heller ikke bli sendt noe, onsdag vil et kveldsfly gå som normal, mens det torsdag og fredag vil være to flyavganger som går som normalt. Torsdag 19. november er første dagen hvor det ikke blir lastet ombord på kveldsfly fra Bodø. Samtlige flyavganger til Svalbard er berørt.