Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Her er verdens vakreste frimerke

Her er verdens vakreste frimerke

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

her-er-verdens-vakreste-frimerke-3049815.jpg
null

Et frimerke til Harald Sohlbergs 150-årsjubileum ble valgt til verdens vakreste frimerke utgitt i 2019.

Frimerket er designet av Postens egen designer Camilla Kvien Jensen, og viser Harald Sohlbergs maleri «Gate i Røros, 1903». Norge gikk helt til topps i den prestisjetunge konkurransen Nexofil. Den arrangeres av frimerketidsskriftet El Eco i Spania. Juryen, som er satt sammen av rundt 40 internasjonalt meritterte filatelister, har vurdert frimerker fra hele verden i forskjellige klasser.

Vakker gravyre

Enzo Fingers miniatyrark til dronning Mauds 150-årsjubieum vant andreplassen i klassen for kombinasjonstrykk (gravyre/offset) i den samme konkurransen.

- Dette er meget hyggelig, og en fjær i hatten både for norske frimerker og designerne Camilla Kvien Jensen og Enzo Finger, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Posten Norge er anerkjent for flotte frimerker. Også i 2019 vant Norge prisen for verdens vakreste frimerke – da med frimerket Snøugla designet av Viggo Ree.

Om designeren
Camilla Kvien Jensen (40) er ansatt som grafisk designer i Posten Norge. Hun er utdannet ved Oslo Metropolitan University og Noroff School of Technology and Digital Media.

Hun har en variert yrkeserfaring. Før hun begynte i Posten var hun blant annet designer hos Enzo Finger design.

I tillegg til frimerkene med Harald Sohlberg (NK 2009-2010) har Camilla designet julefrimerkene i 2019 (NK 2018-2019), Spekkhogger (NK 2028) og de nylig utgitte Rockheim Hall of Fame (NK 2039-2041).