Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv ​Posten med elektriske lastebiler i Oslo

​Posten med elektriske lastebiler i Oslo

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

posten-med-elektriske-lastebiler-i-oslo-3024472.jpg
Posten og Bring har fått to elektriske lastebiler av merket Fuso eCanter fra Daimler.

To nye elektriske lastebiler blir å se i bybildet i Oslo fra i sommer. Den ene en rød Posten-bil og den andre en grønn Bring-bil.

Lastebilene er av merket Fuso eCanter fra Daimler, og leveres av Bertel O. Steen AS. Bilene er de første av sitt slag i Norge. Dette blir også de hittil største elektriske bilene i Postens omfattende flåte av el-kjøretøy. Begge kjøretøyene vil erstatte en dieselbil.

Bring-bilen skal brukes av Bring Home Delivery, som leverer tyngre varer hjem til privatpersoner. Med en nyttelast på 2.7 tonn vil bilen i stor grad bli benyttet til levering av kjøkken og møbler. Den vil være i drift til 22.00 alle hverdager,

Posten-bilen vil frakte pakker og brevpost til og fra Post i Butikk og postkontorer i Oslo sentrum, og også til bedrifter og foretak som for eksempel Rikshospitalet. Den er planlagt å være i drift fra 04.30 til 18.30 alle hverdager.

- Posten og Bring har som mål å benytte bare fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025. Vi ser stadig etter nye løsninger for å redusere våre utslipp. Et av tiltakene er å ta i bruk miljøeffektive kjøretøy, noe de nye elektriske lastebilene er et veldig godt eksempel på, sier regiondirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten.