Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv ​Enkel pakkeretur fra postkassen

​Enkel pakkeretur fra postkassen

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

enkel-pakkeretur-fra-postkassen-2961879.jpg
Legg det i postkassa, og returner det du har kjøpt på nett. FOTO: Kimm Såtvedt / Posten

Nå kan postkassen brukes til å returnere varer som handles på nett.

Posten har den siste tiden lansert en rekke nye alternativer for hjemlevering, både utenfor og innenfor hjemmet. Postkassen er et populært leveringsalternativ, og nå kan nettbutikkene tilby kundene å returnere varene fra sin egen postkasse.

Smartere for nettbutikker og deres kunder

Både nettbutikker og deres kunder er opptatt av gode returordninger, og seks av ti sjekker returvilkårene hos nettbutikken når de handler på nett. I Norge er det 2,4 millioner postkasser, og fra de fleste av dem kan norske nettkunder nå enkelt returnere varene de handler. Sendingen må være under to kilo og passe i postkassen, og postbudet henter forsendelsen på sin vanlige rute.

– Det er en viktig del av kjøpsopplevelsen å vite at du problemfritt kan returnere varer med for eksempel feil farge eller størrelse. Da er det jo fint å kunne ha muligheten til å returnere varer du får i postkassen fra den samme postkassen. Samtidig er det gledelig for oss å kunne tilby nettbutikkene en enklere returløsning til sine kunder, sier direktør for E-handel og digital forretningsutvikling i Posten, Kirsti Fløystøl.

Populær postkasse

40 prosent av norske nettkunder ønsker å få varene de bestiller levert i postkassen. Antallet pakker i postkassen har økt med 30 prosent det siste året, og dette er en betraktelig større økning enn generell vekst i e-handelsmarkedet.

– Postkassen er en ettertraktet kanal, som både er tidsbesparende og enkel, sier Fløystøl.