Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Posten kåret til Norges mest innovative selskap

Posten kåret til Norges mest innovative selskap

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

posten-kaaret-til-norges-mest-innovative-selskap-2911469.jpg
Posten tester levering innenfor døren når du ikke er hjemme. FOTO: Petter Sørnæs / Posten

Posten klatret helt til topps i årets kåring av Norges 25 mest innovative selskaper.

Innovasjonsmagasinet InnoMag står bak kåringen der en ekspertjury har kommet frem til listen over norske selskaper som ifølge magasinet «er i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon».

Enklere hverdag

- Dette er en flott anerkjennelse av vår målrettede satsing på innovasjon over flere år. Vi ønsker å gjøre hverdagen enklere for våre kunder. Det er svært gledelig å se at vi lykkes på mange områder og at innsatsen til våre medarbeidere i Posten blir lagt merke til, sier konsernsjef Tone Wille.

Med i juryen i år var professor i innovasjon Ragnhild Nilsen, redaktør i Computerworld Henning Meese, professor i innovasjon på NHH Tor W. Andreassen og professor Leif Edvinsson fra Sverige. InnoMags redaktør, Truls Berg, er juryens leder.

Målbevisst satsing

Juryen innrømmer at det er overraskende at en av Norges eldste virksomheter troner på toppen og innser at det ikke har vært noen lett vei til førsteplassen for Posten.

- Imidlertid har de satset målbevisst, strategisk og turt å bygge opp en innovasjonsmodell som selveste MIT har latt seg imponere av, heter det i juryens uttalelse.

Former fremtiden

Juryen la spesielt vekt på alle de konkrete initiativene som norske kunder av Posten allerede ser effekten av. Posten tester blant annet selvkjørende postrobot, levering innenfor døren når du ikke er hjemme og ulike post- og pakkeautomater.

- Vi former nå fremtidens utleveringsnett og det blir tilpasset nye kundebehov i en digital tid. Vi skal fortsette å fornye oss for å gi kundene fleksibilitet og valgfrihet, lover Wille.

Lista over Norges mest innovative selskaper

  1. Posten
  2. DNB
  3. Agder Energi
  4. Aker BioMarine
  5. Skatteetaten/SI
  6. KF
  7. Jotun
  8. Hurtigruten
  9. DNV GL
  10. Telenor

Kilde: www.innomag.no