Meny (første nivå) og søk

Forsiden Presse Arkiv Sinnataggen og Kysset på frimerker som hedrer Gustav Vigeland

Sinnataggen og Kysset på frimerker som hedrer Gustav Vigeland

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

sinnataggen-og-kysset-paa-frimerker-som-hedrer-gustav-vigeland-2858121.jpg
Oslos kulturbyråd Rina Mariann Hansen beundrer Vigeland-frimerkene frimerkedirektør Halvor Fasting viser fram. Bak museumslederJarle Strømodden og designer Kristin Slotterøy. Foto: Håvard Jørstad, Posten

Den verdensberømte Sinnataggen er sammen med Kysset motiv på de to frimerkene Posten gir ut for å markere at det er 150 år siden Gustav Vigeland ble født.

Få norske kunstnere er mer anerkjent enn Gustav Vigeland – og årlig beundrer mer enn en million turister og fastboende i Oslo mer enn 200 av hans skulpturer i Frognerparken. Han er også en av kunstnerne som oftest har fått sine verk som motiv på frimerker. Hele sju ganger tidligere har hans skulpturer vært å se på norske utgivelser.

- Likevel er det naturlig og riktig at Posten gir ut frimerker 150 år siden Gustav Vigeland ble født. Vigeland er Norges største billedhugger, men var i sin tid også en anerkjent portrettkunstner. Datidens fremste politikere og kulturpersonligheter så det som en ære å stå modell for den genierklærte kunstneren. Blant dem var Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Fridtjof Nansen og Kong Oscar II, forteller pressesjef John Eckhoff  i Posten.

De to frimerkene er i salg fra 11. april, på Gustav Vigelands fødselsdag - og samme dag som den store jubileumsutstillingen åpner i Vigelandsmuseet i Oslo. En av Postens egne designere, Kristin Slotterøy, har formgitt frimerkene.

Frimerkene har en verdi på 21 kroner og 24 kroner. De kan brukes på vanlig brev og postkort henholdsvis til Europa og resten av verden.

Gustav Vigeland 150 år

Nummer: NK 2002 - 2003

Motiv: Sinnataggen, Kysset

Design: Kristin Slotterøy

Foto: © Vigeland-museet

Verdier: Kr 21,- (Europa) – kr 24,- (verden)

Opplag: 205.000 frimerker av hver valør

NK 2002
«Sinnataggen» fra 1911.

NK 2003
«Kysset» fra 1898.

På statuene ser vi Vigelands tegnede skisser i transparent sølvfarge.