Posten kjører firehjuling

Halden distribusjon har fått fem nye firehjulsmopeder til postdistribusjon.

moped
HALDEN: I forrige utgave av Postavisen skrev vi om de nye trehjulsmopedene. Også firehjulingene er populære, spesielt i motorfylket Østfold. Distribusjonsenheter i Rakkestad, Askim, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden har testet spesialtilpassete utgaver av firehjulsmopeden Mistral 50.

Også i Trondheim er 50 kubikk-mopeden prøvd ut. 
- Utrolig morsom å kjøre. Veldig praktisk i bykjernen og villastrøkene med automatgir, revers og parkeringshåndbrekk. Lett å komme på og av, smiler nestleder Sverre Hennig-Helset i Halden distribusjon. De har testet en firehjuling en stund, og nøler ikke med å bestille fem til.

- Vi skal teste dem videre fram mot sommeren. De kommer fram overalt, og er midt i blinken på ruter opptil 20-25 kilometer, sier Hennig-Helset, som har vært i Posten siden 1984, med et par års avbrekk. 

Halden distribusjon regner med å ha 15 distribusjonsbiler etter omleggingen, i tillegg til de seks firehjulsmopedene.

- Og det kan hende vi anskaffer enda flere også dersom prøveperioden blir vellykket, legger mopedentusiasten til. Firehjulsmopeden kan kjøres av 16-åringer med mopedførerbevis, og tar opptil fem postkassetter (to foran og tre bak) i de spesialmonterte oppbevaringsboksene.

- Helt ypperlig til omdeling i tettbygde strøk, og du slipper temperatursvingningene ved å gå inn og ut av en oppvarmet bil hele tiden, påpeker Hennig-Helset, som tror det kommer flere mopeder hvis forsøket er vellykket. Mopedbudene henter nye kassetter med post på utplasserte depoter, eller møter en distribusjonsbil med postforsyning for neste strekning.

Vanntett kjøredress, sko, hjelm og hansker som kan monteres fast på styret blir standardutstyr for postbud på firehjulsmoped. Leere's Motorsport i Fredrikstad gjør periodisk service og dekkskift på alle firehjulingene i Østfold.

- Vi henter dem hos Posten og kjører dem på bil og tilhenger til Fredrikstad, eller gjør lokal service på stedet dersom det er mest hensiktsmessig, forteller Øyvind Elverum i Leere's Motorsport. I fjor undertegnet Posten rammeavtaler med leverandører av 2-, 3-, og 4-hjulsmopeder som et rimelig og miljøriktig alternativ til distribusjonsbiler.

Gode erfaringer i Østfold gjør at fylkets distribusjonsenheter antakelig har rundt 100 mopeder i drift ved utgangen av året. 

En distribusjonsbil har en beregnet årlig kostnad på rundt 50 000 kroner. En moped vil koste omtrent det halve. Distrubusjonsnett har om lag 4500 distribusjonsbiler, og ønsker å ha på plass minst 300 mopeder (2-,3- og 4 hjul) i daglig postomdeling i løpet av 2010.

Pressekontakt:

+47 95 14 80 00

(døgnåpen telefon - bare for henvendelser fra media)

Sentralbord: +47 23 14 90 00
Mandag - fredag: 0800 - 1600, Lørdag: Stengt

Gå til Kundeservice Posten her
Gå til Kundeservice Bring her