Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre

Meny (første nivå) og søk

Forsiden Innovasjon 5 innovasjoner i Posten i 2018

5 innovasjoner i Posten i 2018

Posten Norge jobber aktivt med innovasjon, både internt og eksternt, for å gjøre hverdagen enklere og verden mindre for våre kunder. Her er fem eksempler på vårt innovasjonsarbeid i 2018.

Publiseringsdato: Forfatter:

Artikkeltekst

1. Digitale frimerker

7eb158dc-5ea8-4637-bd6b-3d6fed6c6d45
Digitalt frimerke

Enten du skal sende et brev eller en pakke, så hender det jo at man ikke har frimerker liggende. I april lanserte Posten digitale frimerker slik at du enkelt kan kjøpe et digitalt frimerke på din telefon eller PC og få oppgitt en unik kode. Skriv koden der du normalt ville ha satt frimerket og postlegg som normalt.

2. Send fra egen postkasse

dba1ace2-b24b-4c17-9ba1-52f0ff8ee840
Send fra egen postkasse

Posten har laget en enkel løsning for å sende fra postkassa der du bor. Sendingen må være under to kilo og passe i postkassen. Postbudet henter forsendelsen på sin vanlige runde.  Tjenesten ble lansert samtidig som digitalt frimerke og tjenestene kan benyttes sammen, eller hver for seg.  

3. Utprøving av postautomat i borettslag

pakkeautomat posten.1500x844
Pakkeautomat i borettslag

Hva om beboerne i borrettslag kunne få levert brev og pakker rett i sin egen postautomat? Det er en tjeneste som to borrettslag i Oslo har fått testet ut. Postbudet leverer pakker og brev i en ledig luke og husstanden får en SMS-kode til å åpne korrekt luke i automaten. I testperioden ble postautomaten fylt med det beboerne vanligvis får levert i postkassen eller må hente på Posten, unntatt leveranser som krever identifikasjon eller betaling.

– Den er veldig enkel å bruke. Under testperioden har vi gitt innspill og forslag til forbedringer, og de aller fleste er veldig positive til nyvinningen. Den gjør jo livet litt enklere, rett og slett, sier styreleder Torstein Brøto i borettslaget Sandakerveien 67.

 
4. Test av selvkjørende pakkeautomater

9fa922ba-64f6-4bc3-844e-a35e946811e6-w_960
Konsernsjef Tone Wille og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen avduket Postens selvkjørende brev- og pakkeautomat under Arendalsuka i sommer.

Selvkjørende teknologi -autonomi- skaper helt nye muligheter også for Posten. Konsernet tester ut ulike autonome og selvkjørende løsninger allerede i år. Et mulig anvendelsesområde er autonome brev- og pakkeautomater, der automaten blir fylt på postkontoret, og selv kjører ut til ett eller flere sentrale punkter der folk kan hente brev og pakker. Før den igjen returnerer til postkontoret for påfylling.

 
5. Kjøp av Tesla semitrailer

Posten har allerede en av verdens største flåter av el-kjøretøy. Neste år utvides den med en elektrisk semitrailer fra Tesla. Tesla har varslet at de i 2019 starter produksjon av en semitrailer med rekkevidde på opptil 800 kilometer ved maksimalvekt og motorveihastigheter. Tesla Semi vil ha svært lav luftmotstand, autopilot-teknologi, automatisk nødbrems, filholder og kollisjonsvarsling som skal bidra til å gjøre kjøringen tryggere. Egne ladestasjoner vil kunne lade lastebilen til en rekkevidde på 640 kilometer på 30 minutter.

I april var Posten, som eneste norske selskap, invitert til inspeksjon av Teslas fabrikk i Freemont i California og Teslas Gigafactory i Nevada for å se hvor langt arbeidet med Tesla Semi har kommet.