Egner hedres med egne frimerker

En av Thorbjørn Egners tegninger av Kardemomme by og et portrettfoto av kunstneren preger de to frimerkene som gis ut for å markere at det i 2012 er 100 år siden den folkekjære tegneren, forfatteren, komponisten og radiomannen ble født.

2 frimerker gis ut for å markere at det i 2012 er 100 år siden den folkekjære tegneren, forfatteren, komponisten og radiomannen Thorbjørn Egner ble født.
Klikk på bildet for høyoppløselig versjon.
2 frimerkenr gis ut for å markere at det i 2012 er 100 år siden den folkekjære tegneren, forfatteren, komponisten og radiomannen Thorbjørn Egner ble født.
Klikk på bildet for høyoppløselig versjon.

Thorbjørn Egner har preget livet til 3 generasjoner av nordmenn med sine historier og sanger. Det er derfor naturlig at Posten hedrer ham med frimerker i forbindelse med jubileet.

– Posten har valgt å bruke et av Egners egne motiver og et portrett av kunstnere på de to frimerkene. Vi vet at hans eventyrverden fortsatt er viktig for små og store i Norge. Posten vil derfor være med å markere jubileumsåret, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Thorbjørn Egners figurer kom første gang på frimerker allerede 15. november 1984.

Karius og Baktus, Klatremus lillemann, røverne i Kardemomme by og politimester Bastian prydet frimerkene. I tillegg ga Posten ut et julebrev hvor baker Harepus var motiv.

De nye frimerkene er i salg fra fredag 13. april. De finnes også i samlersett, presentasjonsfoldere og førstedagsbrev sammen med Sonja Henie, som er den andre den andre hundreårsjubilanten som hedres med frimerker i år.

Fakta om frimerkene:

  • Nummer: NK 1811 - 1814
  • Motiv: Thorbjørn Egner, Kardemomme by
  • Design: Kristin Granli
  • Verdi: A-Innland (kr 9,50)
  • Opplag: 2 630 000 frimerker av hver verdi
  • Trykk: Offset fra Joh. Enschedé Security Print, Nederland

Ytterligere informasjon:
Informasjonssjef Jørn Michalsen, telefon 913 45 748

Pressekontakt:

+47 95 14 80 00

(døgnåpen telefon - bare for henvendelser fra media)

Sentralbord: +47 23 14 90 00
Mandag - fredag: 0800 - 1600, Lørdag: Stengt

Gå til Kundeservice Posten her
Gå til Kundeservice Bring her