En lærerik tid

Den første måneden som ny konsernsjef har fløyet avgårde. Jeg har allerede rukket å hilse på flere av dere på mine reiserunder. Jeg har blant annet vært på Østlandsterminalen og Postens Godssenter i Oslo, samt besøkt både post- og godsvirksomhetene våre i Bergen og Stavanger. I Stavanger fikk jeg også sett tomten i Ganddal der vi bygger ny terminal.

Fellesnevneren for alle disse besøkene er det høye engasjementet og ønsket om at Posten og Bring skal lykkes. Jeg opplever at dere har tro på fremtiden, men at dere på samme tid er klare for endring.

For meg er det befriende at dere er åpne for å snakke om utfordringene våre. Åpenhet er en viktig verdi. Bare ved å være åpen for å diskutere våre felles utfordringer kan vi bli bedre sammen - så lenge vi går i samme retning når beslutningen er tatt.

Jeg vil også si tusen takk for måten dere har tatt i mot meg på ute i organisasjonen. Det varmer. Jeg får masse energi og lærer utrolig mye av å se Posten og Bring gjennom øynene deres. Disse reiserundene og møtene er også viktig input i arbeidet med ny strategi for konsernet. Vi er allerede godt i gang. I løpet av det neste halvåret skal vi svare på hva vi skal være for hvem. Dette blir krevende, men utrolig spennende på samme tid. 

Det har også vært en del medieoppmerksomhet den siste tiden etter at transportkomiteens innstilling om sektormeldingen om Posten forelå. Innstillingen åpner for at Posten kan slå sammen A- og B-post.  Dette er helt nødvendig. Jeg forstår at det er tungt for dem som berøres av endringene. Samtidig opplever jeg stor forståelse internt for at vi må møte fallet i brevvolumet med tiltak som gir effekt. Det hjelper ikke å utsette problemet, for brevvolumet kommer ikke til å øke igjen.  

Min reise som konsernsjef har så vidt begynt. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Tone

Første dag i ny jobb

Da er dagen her. Mandag 10. oktober. Dagen da ansvaret ble mitt. Pulsen slår litt ekstra - noe annet hadde vel vært unaturlig. Det blir rart at ikke Dag skal sitte rundt KL-bordet lenger og at det nå er jeg som skal lede konsernet. Jeg har stor respekt for den jobben Dag har gjort de siste elleve årene og ikke minst har han vært en god sjef og samtalepartner for meg.

Men nå gleder jeg meg til å starte for alvor. Vi har det beste utgangspunktet for å lykkes – med all den kunnskapen, engasjementet og viljen som bor i alle de dyktige medarbeiderne i Posten og Bring.

Vi er gode på endring og har industrielle muskler som ingen i post- og logistikkbransjen i Norge kan måle seg med. Muskler som også strekker seg ut i Norden. Så skal vi fremover arbeide også med å bli enda bedre til å utnytte de mulighetene som digitaliseringen gir oss – i alle ledd. Vi skal løfte vår digitale handlekraft. Bare på den måten kan vi sikre at vi fortjener posisjonen som verdens mest fremtidsrettede post- og logistikkonsern. 

Den første tiden er det viktig for meg å bli kjent med organisasjonen og at organisasjonen blir kjent med meg. Jeg begynner på mine reiserunder allerede denne uken. Så starter vi arbeidet med å revidere konsernstrategien for fullt. Vi må evaluere om vi er på rett kurs. Det blir en spennende høst - og tid fremover. 

Jeg gleder meg!

Tone

Om bloggen

Denne bloggen er skrevet av konsernsjef Tone Wille i Posten Norge. Hun leder i dag ett av Nordens største post- og logistikkonsern. Sammen med nærmere 18 000 medarbeidere i Posten og Bring jobber hun for å sikre at vi fortjener posisjonen som verdens mest fremtidsrettede post- og logistikkselskap.

Tema for bloggen er alt som skjer i vår virksomhet og i post- og logistikkbransjen i Norge, Norden og resten av verden. 

Du er hjertelig velkommen til å stille spørsmål eller kommentere blogginnleggene. Vi oppmuntrer til alminnelig folkeskikk. Usaklige eller støtende kommentarer vil bli slettet. Kundehenvendelser er det flott om du tar med Kundeservice www.posten.no.

Redaktørinfo

Har du spørsmål rundt bloggen, vennligst kontakt oss på redaksjonen@posten.no